LoungePodden

#84 - Aron Flam, Dekonstruktiv Kritik: Det här är en svensk tiger - om Sveriges stöd till Hitler

April 23, 2020

Aron Flam gör ett återbesök i LoungePodden för att prata om sin otroligt intressanta bok, Det här är en svensk tiger. Det är ett gräv och en analys av Sveriges aktiva stöd till nazismens Tyskland och självaste Adolf Hitler under andra världskriget.

 

Nu tänker några att vi ju var neutrala eller att det ”bara” var några tåg som åkte genom Sverige. Det var dock mycket mer än så och det pågick längre än jag hade trott. Det var samarbeten, telefonsamtal, brev, möten, handel, tystnadskampanjer, propaganda, rasbiologi, dubbelspel och mycket mer. Ända fram till krigets slut. Vad betyder det för våra politiska beslut idag och våra allianser? Och hur påverkar det Sverige kulturellt?

 

Aron har gjort en otrolig research inför boken som tar avstamp i svenska regeringens tystnadskampanj på 30 och 40-talet, vad som skedde bakom kulisserna, varför Sverige hållit tyst om det här och varför vi inte har lärt oss mer om detta.

 

Ett av de mest spännande samtalen i LoungePodden hittills med den alltid så intressante komikern, skribenten, samhällsdebattören och författaren Aron Flam.

 

Glöm inte att prenumerera och recensera podden om ni gillar det vi gör ❤️